Algemeen.

Voordat u een buitenlandse auto koopt is het raadzaam eerst een begroting te maken van de bijkomende kosten bij import naar Nederland. Als u een auto op Nederlands kenteken wil zetten bent u aan de Belastingdienst CO2-toeslag BPM verschuldigd.

Door onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u goed adviseren het verschuldigde BPM bedrag zo laag mogelijk te houden.

Van de belastingdienst mag u de BPM op drie verschillende manieren berekenen:

Forfaitaire afschrijvingstabel

Op basis van de forfaitaire afschrijvingstabel wordt per maand het bruto BPM bedrag met een x percentage verlaagd. In overeenstemming met de gemiddelde afschrijving van een auto is de afschrijving de eerste maanden het hoogste en wordt deze steeds iets lager. Alleen interessant voor auto’s met een hoge restwaarde en weinig gebruikssporen.

BPM taxatierapport

Op basis van een BPM taxatierapport ofwel een fysieke opname van het voertuig. Ook wel de tegenbewijs taxatie genoemd. Hiermee is veelal het meeste belasting te besparen omdat u BPM over de werkelijke waarde van uw auto betaald. De auto dient veelal meer dan ‘normale gebruikssporen’ te hebben. Auto’s met essentiële gebreken of een Wacht Op Keuren (WOK-status) komen niet in aanmerking voor een BPM taxatierapport.

Koerswaarde

Op basis van aangifte via de koerslijst wordt de waarde van de importauto vergeleken met andere vergelijkbare auto’s in Nederland. Voor deze aangifte raadplegen wij altijd meerdere koerslijsten zodat de meest gunstige koerslijst gebruikt kan worden voor de BPM aangifte. Auto’s met essentiële gebreken of een Wacht Op Keuren (WOK-status) komen niet in aanmerking voor een BPM aangifte via de koerslijst.

Voor meer informatie staan wij u graag telefonisch of per email te woord. Of vul het BPM berekenen formulier in  zodat wij u kunnen adviseren met welke manier van aangifte u het meest belasting kan besparen.