Algemeen.

Heeft u onterecht een verkeersboete van het CJIB of een parkeerboete (naheffingsaanslag) van een gemeente ontvangen? Dan kunnen wij geheel kosteloos voor u bezwaar aantekenen. Deze kosteloze service van Automotive Tax B.V. is mogelijk omdat wij een proceskostenvergoeding van de overheid ontvangen. Deze proceskostenvergoeding is bedoeld als tegemoetkoming voor de kosten van juristen die rechtsbijstand leveren. Indien u zelf bezwaar maakt dan komt u niet in aanmerking voor deze vergoeding. Voor deze kosteloze service van Automotive Tax B.V. hoeft u alleen uw gegevens en boete of naheffingsaanslag te uploaden op onze website.

Let op! Uw boete wordt niet in behandeling genomen als de boete terecht is, de bezwaartermijn is verlopen of indien het een CJIB-boete is met een ‘T’ of een ‘O’ in de rechterbovenhoek. Daarnaast krijgt u de administratiekosten niet vergoed van de overheid indien u in gelijk gesteld wordt.

Veel voorkomende boetes waar u bezwaar kunt aantekenen:

Verkeersboete (M)

Een verkeersboete wordt ook wel een Mulderboete genoemd. Deze Mulderboetes zijn te herkennen aan de M in de rechterbovenhoek en zijn afkomstig van het CJIB. Het zijn de meest voorkomende boetes zoals te hard rijden, door roodlicht rijden en per ongeluk parkeren op een gehandicapten parkeerplaats.

Naheffingsaanslag gemeente

Een parkeerboete van de gemeente heet ook wel een naheffingsaanslag parkeerbelasting.

Automotive Tax B.V. kan ook voor een naheffingsaanslag parkeerbelasting kosteloos bezwaar voor u aantekenen. Dit zijn boetes die door de gemeente zijn opgelegd voor het niet- of te weinig betalen van parkeergeld.

Strafbeschikking (O)

Een strafbeschikking is te herkennen aan de O in de rechterbovenhoek en is afkomstig van het CJIB. Het verschil met een Mulderboete (M) is dat deze straf wordt opgelegd door het Openbaar Ministerie voor zwaardere verkeersovertredingen zoals een snelheidsovertreding van hoger dan 30 km/u. Indien u het niet eens bent met de strafbeschikking (O), dan kunt u  hiertegen zelf of met behulp van een advocaat bezwaar maken ofwel ‘verzet instellen’. Als u het niet eens bent met de boete dient u deze bij een Strafbeschikking niet te betalen. Indien u betaald gaat u namelijk automatisch akkoord en komt dit (eventueel) op uw strafblad te staan. Let op: wanneer u bezwaar maakt tegen een strafbeschikking kan de rechter de straf verminderen, maar ook vermeerderen.

Transactievoorstel (T)

Een transactievoorstel is herkenbaar aan de T in de rechterbovenhoek en is afkomstig van het CJIB en opgelegd door het Openbaar Ministerie. Een transactievoorstel is geen straf maar een overeenkomst tussen de officier van justitie en degene die de boete opgelegd krijgt. De officier van justitie verdenkt u van een strafbaar feit, maar als de boete tijdig betaald wordt hoeft u niet voor de rechter te komen. Het kan wel op uw strafblad komen te staan.